Beginnend bestuurders racen langs bermmonument verongelukte vriend

Tijdens een videosurveillance dinsdagavond op de Ige Galamawei onder Oudega (Súdwest-Fryslân) pakte de politie twee veel te hard rijdende beginnende bestuurders.

De staandehouding bleek ook nog eens een heel wrange bijsmaak te hebben. De twee jonge bestuurders hadden tijdens hun rit een bermmonument gepasseerd waar een vriend van beide bestuurders die als gevolg van een verkeersongeval om het leven was gekomen. Dat meldt het Team Verkeer Noord-Nederland van de politie.

De jongens kwamen na meting uit op een gemiddelde snelheid van 124 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Na correctie was er sprake van een overschrijding van 40 kilometer per uur.

Dat betekent dat de bestuurders kunnen rekenen op een boete van zo'n 500 euro. Verder leverden de twee een punt in op hun rijbewijs en hebben ze er nu nog eentje over.

Verder geldt voor het duo dat ze in een proeftijd terechtkomen, waarin bij een volgende overschrijding van 30 kilometer per uur (of 40 kilometer per uur op de snelweg) hun rijbewijs twee maanden ingehouden wordt.

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement