Bauhaus Leeuwarden: hier komt de winkel

De komst van megabouwmarkt Bauhaus naar Leeuwarden maakt veel mensen nieuwsgierig. Maar waar komt de zaak nou precies? Hier een paar plaatjes.

Eind vorig jaar diende de Duits-Zwitserse bouwmarktketen een bouwaanvraag in bij de gemeente Leeuwarden. Het gaat om een locatie aan de zuidkant van de Harlingervaart, bij de Slauerhoffbrug. Volgens het bestemmingsplan zijn grootschalige winkels in dit gebied toegestaan. De aanvraag is dan ook kansrijk.

Zo ziet Bauhaus eruit in de bouwaanvraag

Bovenstaand kaartje toont hoe de nieuwbouw ingepland staat op de kavels tussen de Slauerhoffweg en de Celsiusweg. De noordzijde is hier rechts, terwijl de bovenkant de westzijde toont. Hieronder een kaart van Leeuwarden, waarop noord boven is.

Volgens de bouwaanvraag gaat het om 12.200 vierkante meter winkelruimte op de begane grond, terwijl de totale bebouwde oppervlakte 13.700 vierkante meter beslaat. Langs de Slauerhoffweg komt een uitgestrekt parkeerterrein. Kraankbedrijf Kielstra, dat hier nu nog zit, verhuist waarschijnlijk naar elders. Andere bouwmarkten moeten zich opmaken voor pittige concurrentie van Bauhaus.

Zo ziet de winkel eruit

De Bauhaus-nieuwbouw ligt vlakbij WTC/Cambuurgebied rond het Fryslânplein, maar maakt geen deel uit van deze planvorming. De hieronder getoonde tekeningen tonen globaal hoe de winkel eruit komt te zien vanaf verschillende kanten. Het beeld doet sterk denken aan andere Bauhausvestigingen, bijvoorbeeld in Groningen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement