Autodieven ontkomen via weiland aan politie na nachtelijke achtervolging door Dronrijp

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag na een korte achtervolging de jacht op één of meerdere autodieven in Dronrijp moeten staken. Een eerder gestolen Audi A4 werd bij een weiland aangetroffen, met de deuren nog open. Waarschijnlijk zijn de autodieven te voet ontkomen.

De auto werd eerder in de nacht vanaf de Puoldyk in Dronryp gestolen. De politie kwam de auto na een melding op het spoor. Een beller hoorde een aantal alarmen van auto's afgaan in Dronrijp.

Na een zoekactie kwam de Audi A4 in het vizier. Toen agenten de auto wilden controleren, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging via de Eastryp en Skingsterdyk vonden de agenten de stilstaande auto op de Alddyk bij Schingen. De portieren stonden nog open, de autodieven zijn volgens de politie via weilanden ontkomen.

De politie heeft nog met een speurhond gezocht, maar niets gevonden. Bij de auto werd in de sloot ook nog een fiets gevonden, waarvan de lichten nog aan stonden. ,,Vermoedelijk is deze fiets door de inzittenden van de auto achtergelaten'', schrijft de politie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement