Auto flink beknot bij jaaropening LF2018

Publiek voor de feestelijke jaaropening van Culturele Hoofdstad kan beter niet met de auto komen.

De gemeente Leeuwarden weert bij de opening van LF2018, zaterdag 27 januari, gemotoriseerd verkeer uit de binnenstad. Bruggen en parkeergarages gaan deels dicht. Het gemeentebestuur verwacht deze dag een grote toeloop.

Blokhuisbrug opgehaald

Tussen vier uur ’s middags en het einde van de avond is de binnenstad het best toegankelijk met de benenwagen, de fiets of het openbaar vervoer. Parkeergarage Zaailand, die normaal non-stop is geopend, gaat van 6 tot 11 uur ’s avonds dicht. Die onder het Oldehoofsterkerkhof sluit al om vier uur. Abonnementhouders kunnen uitwijken naar een van de andere drie binnenstadsgarages.

De Vrouwenpoortsbrug wordt voor snelverkeer afgesloten, omdat de Westerplantage en de Groeneweg tijdelijk voetgangersdomein zijn. De Blokhuisbrug wordt zelfs opgehaald.

Pendelbussen

De stremmingen worden voor bezoekers van buiten ondervangen met een groot parkeeroppervlak bij het WTC Expo. Hiervandaan rijden gratis pendelbussen naar de binnenstad. Voor fietsers worden her en der in het centrum extra rekken neergezet. Het is een voorproefje van drukke weekeinden in de zomer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement