Asscher aanvaardt excuses Rico

Vicepremier Asscher heeft middels een Facebook-reactie laten weten dat hij de excuses van Rico Schuurman uit Oosterwolde aanvaardt. Die had hem eerder op het medium uitgescholden, omdat hij het niet eens was met het standpunt van Asscher over zwarte piet.

Op Facebook schrijft Asscher aan Schuurman: ,,Beste Rico, ik zag je reactie bij https://www.youtube.com/embed/I6JO72hQ3Ek Heel sportief hoe je dat deed. Excuses aanvaard. Blijf vooral je mening geven, als we dat allemaal op een normale manier proberen te doen komen we verder in dit land.'' De reactie is ondertekend met 'Lodewijk.'

De vicepremier had schoon genoeg van de kwetsende en scheldende berichten, onder meer over zijn Joodse afkomst, op zijn Facebookaccount. Daarom plaatste hij afgelopen dinsdag een lange reactie waarin hij enkele van de kwetsende reacties aan zijn adres op een rij zette.

Reactie van Asscher op Facebook op de video van Rico Schuurman.

De reactie van Asscher op Facebook op het filmpje met Rico Schuurman.

Spijt

Rico Schuurman uit Oosterwolde schrok zich het hoedje toen hij er op school achterkwam dat zijn naam opdook in een bericht van de vicepremier. Naar aanleiding van de commotie rondom zwarte piet schreef hij vorig jaar onder meer dat Asscher een 'kut kop' had.

Naar aanleiding van het bericht van Asscher toonde Schuurman in een video berouw voor zijn woorden van destijds. Hij zegt dat uit boosheid reageerde, en dat het ondoordacht was wat hij schreef. Asscher bedankt hem nu voor die excuses.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement