Asfalt in Bilgaard krijgt grote opknapbeurt en ook veel bruggen wacht onderhoud

Straten en fietspaden in de Leeuwarder wijk Bilgaard krijgen volgend jaar een grote opknapbeurt. Dit geldt ook voor de Aldlânsdyk, Nijlânsdyk en Egelantierstraat.

Dit blijkt uit het uitvoeringsschema voor 2019. Het college kondigt daarin ook groot onderhoud aan op diverse locaties in Grou, terwijl het fietspad langs de Leeuwarder Dammelaan ook wordt aangepakt.

Baggerwerkzaamheden

Het schema maakt melding van een serie baggerwerkzaamheden. De grootste operatie vindt plaats in Heechterp/Schieringen, waar 45.000 vierkante meter oppervlak wordt gebaggerd.

In Grou gaat het om 13.800 vierkante meter. Kleinere waterbodemklussen worden uitgevoerd in Wergea en in het Leeuwarder Bos.

Hierbij kijkt de gemeente ook al vooruit: ,,Naar verwachting zal er in 2020 zo’n 75.000 vierkante meter aan waterlopen gebaggerd worden en in 2021 ongeveer 102.000 vierkante meter.’’

Bruggen

De gemeente heeft ook een lijst met bruggen die volgend jaar aangepakt worden. Hierbij gaat het om de houten brug bij Heechterp-Noord/Kalverdijkje, de Hoeksterpoortbrug, de Noorderbrug, de Verlaatsbrug en de onderdoorgang van het spoorstation in Camminghaburen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement