Arriva straks ov-alleenheerser binnen Friesland

Arriva is binnenkort verantwoordelijk voor vrijwel al het openbaar vervoer in Friesland.

De maatschappij heeft van de provincie het busvervoer in Zuidoost-Fryslân en de Vlieland, Terschelling en Ameland toegezegd gekregen. Vanaf 11 december 2016 rijden in Zuidoost-Fryslân bussen van Arriva, de drie Waddeneilanden volgen op 1 januari.

,,Arriva hat in moai oanbod dien mei mear tsjinstregelingsoeren dan it frege minimum", zei gedeputeerde Johannes Kramer. ,,Dit betsjut dat de bussen mear oeren op ‘e dyk binne. Dit soarget foar in hegere kwaliteit fan it ferfier en mear wurkgelegenheid. Dêrnjonken bin ik bliid dat der elektryske bussen ride sille op it Waad.”

Volgens Gedeputeerde Staten scoorde de offerte van Arriva het beste op kwaliteit en prijs. Arriva had concurrentie van Connexxion, EBS en QBuzz.

Arriva verzorgt straks in Friesland vrijwel al het trein- als busvervoer. Alleen de ritten buiten de provincie, zoals de NS-trein uit Zwolle, de buslijn Alkmaar-Leeuwarden en Assen-Drachten zijn in handen van andere maatschappijen.

Volgens Arriva-directeur Anne Hettinga heeft de reiziger profijt van de deal. ,,Wy kinne we de tsjinsregelings better op in oar ôfstimme. Dit komt ten goede oan ús reizgers."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement