Arriva plaatst nieuwe palen en automaten in Noord-Nederland

Defecte kaartautomaten en lange rijen bij het in- en uitchecken. Voor treinreizigers van Arriva is het een bekend probleem. De vervoersorganisatie treft maatregelen.

Incheckpaaltjes op de schop

Zo gaan vanaf maart alle incheckpaaltjes in Noord-Nederland op de schop. Ook voor de automaten hoopt Arriva nog dit jaar op vervanging. De huidige Arriva-paaltjes wekken ergenis bij reizigers. De sensoren zijn vaak buiten werking en reageren traag, waardoor lange wachtrijen ontstaan.

De nieuwe palen werken sneller, geven een luidere toon bij het in- en uitchecken en herkennen bovendien e-tickets met barcode

Automaten buiten werking

Daarnaast zijn op dit moment veel kaartjesautomaten buiten werking. Hierdoor is het op sommige stations, waaronder Groningen en Buitenpost, onmogelijk tickets bij Arriva te kopen.

Volgens een woordvoerder van Arriva zijn de te vervangen onderdelen van de defecte automaten op dit moment niet leverbaar. Vooral voor reizigers met fiets is dit lastig. Sommigen kopen bij gebrek aan Arriva-automaten een ‘dagkaart fiets’ bij concurrent NS, maar die is 2,60 euro duurder.

Arriva raadt reizigers daarom aan geen kaartjes bij NS te kopen, maar de goedkopere e-tickets aan te schaffen via app of website.

Wanneer de nieuwe kaartautomaten exact geplaatst worden, kan Arriva nog niet zeggen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement