App tegen leegstand winkels levert te weinig rendement: faillissement OF-Connect Drachten

OF-Connect in Drachten is er niet in geslaagd de winkel-app OF-Cityplan renderend te maken. Directeur Paul Theunissen vroeg het faillissement aan.

De veertien medewerkers, veelal IT’ers, hebben bijna allemaal al weer nieuw werk, vertelt Ton van Geenhuizen. Hij neemt voor curator Martijn van Rongen de honneurs waar. De app waarmee lokale winkeliers hun marketing kunnen regelen, werd deze zomer gelanceerd als middel om de leegstand in winkelstraten te bestrijden.

Ruth Hut van modezaak La Moda in Drachten werkte mee aan de pilot en was enthousiast over de mogelijkheden om klanten naar haar winkel te lokken. ,,Het product is klaar, maar ze hebben slechts 100 pakketten weten weg te zetten’’, zegt Van Geenhuizen. ,,Het breakeven ligt bij 3000 pakketten. Er zijn allemaal gesprekken gaande, maar van prospectussen kun je niet leven.’’

100.000 euro schuld

Er ligt een schuld van 100.000 euro buiten de de aandeelhouder om. De plaatsvervangende curator sluit niet uit dan een andere partij alsnog een succes van OF-Cityplan weet te maken. De rechten van de winkelapp rusten namelijk niet bij OF-Connect. Een van de initiatiefnemers is Gert de Lange, een commerciële man, die ooit als koopvaardijofficier is begonnen.

Hij gelooft nog steeds heilig in de kracht van OF-Cityplan. ,,We zitten in Drachten en Sneek en we hebben 50 deals met winkeliers in Lelystad’’, aldus De Lange. ,,We hebben alleen een goede marketingorganisatie nodig. We voeren daarover gesprekken, onder andere met de NDC Mediagroep.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement