Antonius Zorggroep splitst de thuishulp af van het ziekenhuis

Antonius Zorggroep in Sneek splitst de thuishulpen af van het ziekenhuis. Zeker driehonderd medewerkers gaan volgend jaar waarschijnlijk over in een nieuw bedrijf, dat wel rendabel moet zijn.

De Antonius Zorggroep in Sneek weekt waarschijnlijk volgend jaar alle hulpen in de huishouding los van het ziekenhuis. De medewerkers worden dan ondergebracht in een nieuw bedrijf. Rond de driehonderd thuishulpen zijn maandagmiddag in het Van der Valkhotel in Sneek op de hoogte gebracht van dit plan.

Een van de redenen is een exploitatietekort. Met een ‘slimmere organisatie’ moeten er in de toekomst weer zwarte cijfers geschreven worden, zegt Olaf van der Heide, die als kwartiermaker aangesteld is.

In het voorjaar van 2019 moet er een onderneming voor hulpen in de huishouding in de steigers staan. Ook ondersteunend (bijvoorbeeld administratief) personeel maakt daar deel van uit.

Focus op hulp thuis

Er vallen in principe geen gedwongen ontslagen, stelt Van der Heide. Het voordeel van zo’n slanke organisatie is dat de focus op de hulp thuis ligt. ,,Als we ons daarin specialiseren, worden we er nog beter in. Het kan netter en preciezer.’’ Wat dat voor het kantoorpersoneel inhoudt, is nog niet te zeggen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement