Altijd al een vuurtoren in je tuin willen hebben? Dit is je kans

Een replica van de gestreepte vuurtoren van Ameland in je achtertuin? Of die van Schiermonnikoog of Texel? De inboedel van het failliete speelparadijs Aeolus in Sexbierum wordt geveild en je kunt op echt alles bieden.

Een monorail, klimwanden, klimtoestellen, kabelbanen, maar ook een mini-Buurman en Buurman en een hobbelkrokodil: werkelijk alles van het vorig jaar gesloten speelparadijs staat nu te koop. De meest in het oog springende items zijn de replica's van de vuurtorens van de Waddeneilanden. Zo is de Brandaris van Terschelling een klimwand, de vuurtoren van Ameland een klimtoestel, die van Vlieland een glijbaan. Bieden op de torens kan vanaf 1000 euro.

De volledige inboedel wordt geveild door twee vrienden van begin twintig jaar, Pieter van der Schoot en Marc Copini. Zij kochten de boel vorig jaar op, nadat het park wegens tegenvallende bezoekersaantallen de deuren sloot. Het is ook de bedoeling dat de glazen piramide nog onder de hamer gaat, maar het gebouw staat nog niet bij de veilingitems.

BMW en heftruck

In totaal veilen de twee meer dan 300 zogenoemde kavels. Zo staat er ook een BMW te koop (al kan een van de achterramen niet dicht), net als een heftruck, grasmaaiers en de hele keuken van het speelparadijs. De inboedel wordt geveild via Troostwijk Veilingen en sluit op 18 december. Op 17 december is er een kijkdag in Sexbierum.

Aeolus sloot eind vorig jaar de deuren als speelparadijs Ballorig. De glazen piramide in Sexbierum begon in 1987 als windattractiepark, werd in 1991 een technisch doe-centrum en werd in 2002 een kinderspeelparadijs.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement