Al week lang geen enkele ziekenhuisopname van Covid-19-patiënten in Friesland

FOTO ANP

Het coronavirus dooft steeds verder uit in Friesland. De gehele afgelopen week zijn er bovendien geen nieuwe ziekenhuisopnames vanwege Covid-19 gemeld, meldt GGD Fryslân. Dat is voor het eerst.

De afgelopen week zijn veertien mensen positief getest op het coronavirus, meldt GGD Fryslân in een weekoverzicht. Alleen de eerste week dat het coronavirus in Friesland opdook, begin maart, lag dit aantal met dertien besmettingen lager.

Alle nieuwe positieve gevallen bevinden zich in een postcodegebied waar eerder besmettingen zijn gemeld. Op de intensive care in de Friese ziekenhuizen ligt bijna geen patiënt meer met deze aandoening.

Vrijdag is opnieuw een overleden patiënt gemeld bij GGD Fryslân. De datum van overlijden was 15 mei, het gaat om een man van in de negentig. Een week eerder is nog een overlijden op 7 mei van een vrouw van in de tachtig gemeld. Het totaal aantal gemelde sterfgevallen aan Covid-19 in Friesland staat op 65.

Het aantal mensen met luchtwegklachten dat zich laat testen neemt niet tot nauwelijks toe, ondanks dat meer doelgroepen - zoals onderwijzers, kappers en mantelzorgers - hiervoor in aanmerking komen. Gemiddeld zijn de afgelopen week ruim honderd Friezen per dag getest.

Perswoordvoerder Marcel de Jong van GGD Fryslân benadrukt dat de effecten van de versoepelingen die vanaf 11 mei zijn ingegaan, pas twee weken later, dus vanaf 25 mei, zichtbaar worden.

Lees ook: GGD Fryslân kan vanaf juni 1200 Friezen per dag testen, maar verwacht geen hausse aan klachten

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus