Akkrumer volgt ex-vriendin met track-and-trace onder auto: werkstraf

Maar liefst drie keer plaatste een 27-jarige man uit Akkrum in de tweede helft van vorig jaar een volgsysteem (track-and-trace) onder de auto van zijn ex.

Hij vermoedde dat ze een nieuwe relatie had en wilde haar wegen nagaan. Donderdag werd de Akkrumer door politierechter Marc Brinksma vanwege belaging veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

Het apparaat liet twee keer los, althans dat dacht de man, en dus plaatste hij beide keren nieuwe systemen. Het kostte hem meer dan 200 euro. In werkelijkheid had de vader van het slachtoffer het volgsysteem ontdekt en weggehaald.

Ook verhouding met zus

Halverwege vorig jaar sneuvelde de relatie. De verdachte bleek ook een verhouding te hebben met een zus van zijn vriendin.

Brinksma achtte ook bewezen dat de man zijn vriendin twee keer had mishandeld, deuken in haar auto had geschopt en haar tientallen vervelende en bedreigende sms’jes had gestuurd. De verdachte betuigde spijt over zijn acties. ,,Liefde maakt blind’’, stelde hij. ,,Ik kon het moeilijk loslaten.’’

Hij heeft zelf hulp gezocht om beter met zijn emoties om te leren gaan. De man kreeg eind vorig jaar een contactverbod opgelegd.

Inmiddels is, aldus de verdachte, weer sprake van een goede verstandhouding. De ex heeft het Openbaar Ministerie verzocht om de aangifte in te trekken, maar daar ging het OM niet in mee.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement