Akke Marije wint Holland's Next Top Model

De twintigjarige Akke Marije Marinus uit Bornwird heeft dinsdagavond de finale van Holland's Next Top Model gewonnen.

Hiermee heeft ze een modellencontract ter waarde van 50.000 euro gewonnen van Touché Models en een eigen Opel Adam.

De finale vond plaats in Studio1 in Amsterdam. 'Bornwirds Beauty' moest het in het finale opnemen tegen Noor van Velzen, Emma Hagers en Colette Kanza die - door zich terug te vechten via social media - werd terug gestemd in het programma.  

De topmodellen liepen diverse catwalkrondes in creaties van ontwerpers Zyanya Keizer en Spijkers en Spijkers. In de laatste ronde liepen de modellen in haute couture ontwerpen van Edwin Oudshoorn. Akke Marije voelde zich als een 'powervrouw' tijdens het lopen op de catwalk. Verder hebben de modellen nog een fotoshoot gedaan voor JFK, een kledinglijn voor mannen.

Akke Marije vond het moeilijk om mannelijk en stoer over te komen maar had volgens de jury een van de beste foto's. Tussentijdse tellingen lieten zien dat Akke Marije veel stemmen van het publiek kreeg. De Bornwirdse stond vrijwel continue bovenaan. Uit voorgaande live-uitzendingen bleek ook al dat de Friese schone populair was onder het publiek. 

Social Media

Het programma is dit jaar in een ander format gegoten. Zo is social media een belangrijke pijler geweest in de afleveringen. De modellen moesten zich profileren op diverse social media kanalen en zoveel mogelijk volgers zien te genereren. Akke Marije heeft de meeste volgers op Instagram. Anders dan voorgaande jaren konden kijkers de laatste twee afleveringen voorafgaan aan de finale, al stemmen op hun favoriet.

Akke Marije deed het gedurende de modellenrace goed. Ze maakte de meeste indruk in de vierde aflevering toen ze in lingerie een catwalkshow liep. Deze opdracht won ze dan ook. Wel werd vaak benadrukt dat ze wat meer energie moest uitstralen. Volgens de juryleden kon haar Friese nuchterheid ook nadelig zijn.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement