Akke Marije stoot door naar halve finale

Akke Marije Marinus uit Bornwird is door naar de halve finale van Holland's Next Top Model. Dat is de uitkomst van de eerste live-uitzending van dinsdagavond.

De twintigjarige Akke Marije presteert de laatste weken goed en mocht mee naar Ibiza. Op voorwaarde dat ze haar ,,braafheid'' op Schiphol moest achterlaten, zei de jury vorige week.

Waar de eerste uitzendingen de macht bij de jury lag, mag nu het publiek beslissen wie doorgaat naar de volgende ronde. Volgende week is de halve finale. De uiteindelijke finale vindt plaats op dinsdagavond 25 oktober in Amsterdam. ,,Jij hebt heel Friesland achter je'', zei kandidate Noor (16) gekscherend tegen Akke Marije. ,,Ik heb maar een paar honderd volgers op Instagram'', reageerde ze nuchter.

De kandidaten mochten in het eerste gedeelte van de uitzending hun familie bellen. Akke Marije belde haar vriend Nanne Jan en dat ging uiteraard in het Fries. ,,Wat bin ik bliid datst opnimst. Ik mis dy en ik hâld fan dy. Litst oan myn âlders witte dat it goed mei my giet? Dikke tút.''

Na een casting met Niki Plessen moesten de kandidaat-modellen al drijvend in het water een naaktshoot doen. Dat verliep niet vlekkeloos voor Akke Marije, die veel water in haar mond kreeg. ,,Weet je hoe moeilijk dat is, met de zon die vol op je schijnt? Hou dan je ogen maar eens open.''

Omdat het een live-uitzending was, publiceerde het programma twee keer een tussenstand. Akke Marije stond eerst bovenaan en later tweede. Bekijk de uitzending hier of hieronder terug.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement