Akke Marije houdt hoofd koel in Holland's Next Top Model

'Stilte voor de storm' was het thema van de derde uitzending van Holland's Next Top Model, die dinsdagavond op tv te zien was.

De tien overgebleven modellen moesten daarbij 'het hoofd boven water houden'. De Friezin Akke Marije Marinus slaagde daarin. Zij is door naar de volgende ronde.

Tijdens de uitzending leerden de meiden hoe ze in een ijsbad toch hun focus konden behouden. Dat kwam goed van pas bij de latere shoot, waar de modellen een zo goed mogelijke foto moesten maken op de Deltawerken in Zeeland. Bijkomende uitdaging: ze werden daarbij bekogeld met emmers water.

Akke Marije keek uit naar de opdracht en beet het spits af. ,,Ik wilde heel graag, dus ik wilde wel eerst", klonk ze zelfverzekerd in de uitzending. Twee emmers water later was daar echter weinig meer van te merken.

Al wankelend op de helling waarop ze stond, sprongen de tranen haar in de ogen. ,,Het huilen stond me nader dan het lachen", reageerde 'Bornwirds beauty'. Op de vraag of het goed ging: ,,Nee. Ik kreeg het water recht in mijn gezicht. Mislukt.."

Uiteindelijk bleek haar vrees ongegrond: haar foto was volgens de jury goed genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.