Afzwaaiende Arthur Oostvogel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Arthur Oostvogel is bij zijn afscheid als directeur van stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Oostvogel was 17 jaar directeur van De Harmonie. Hij kreeg het versiersel opgespeld door commissaris van de koning Arno Brok.

Brok roemde Oostvogel (68), die in Tytsjerk woont. Hij was voor zijn tijd bij De Harmonie actief in de culturele sector in zijn geboorteplaats Den Bosch. In zijn Leeuwarder tijd was hij actief in regionale en landelijke overlegorganen van theaterdirecteuren. Oostvogel was bestuurslid van Oerol op Terschelling.

Ook was hij een drijvende kracht achter Club Diplomatique Fryslân en de Friesche Compagnie, netwerkclubs voor vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en culturele wereld. Hij zette vele nieuwe activiteiten op, die na zijn afscheid bleven bestaan. ,,Oan dizze inspirator en strategyske tinker ha Fryslân en de teaterwrâld in soad te tankjen’’, aldus commissaris Brok.

Onder Oostvogels leiding steeg in de Harmonie het aantal voorstellingen en het aantal bezoekers. Vorig jaar won het theater de landelijke Roel Oostraprijs, als meest gastvrije schouwburg.

Lees ook: Scheidend theaterdirecteur waarschuwt voor stilte na 2018

FOTO LC

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement