Aftrap van anderhalf jaar werkzaamheden op N381 tussen Donkerbroek en Venekoten

Na dit weekend is de verdubbeling van de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde een stuk dichterbij. Langs het hele traject wordt het werk zichtbaar.

Wie het afgelopen weekend van pak hem beet Appelscha naar Ureterp moest, had er flink last van. Dag en nacht waren tientallen wegwerkers - op piekmomenten met zijn tachtigen tegelijk - tussen Donkerbroek en afslag Venekoten in Oosterwolde bezig met de N381, die hiervoor over een lengte van 4 kilometer moest worden afgesloten.

Anderhalf jaar werk

Het was de aftrap van anderhalf jaar waarop dit stuk van de provinciale weg flink op de schop gaat. Er is 4 kilometer vangrail geplaatst tussen de beide rijrichtingen. Verder is er 5000 ton funderingsmateriaal aangebracht, 2000 ton asfalt gedraaid en 2500 kuub zand verplaatst.

Even verder is er een damwand van 50 vierkante meter geplaatst, zijn er blokken, pijlen en strepen aangebracht op het wegdek en is de bushalte van Donkerbroek verplaatst.

De komende periode wordt de tweede tunnelbak bij het ‘t West uitgegraven en geplaatst. Tijdens de werkzaamheden voor het verbreden van de N381 op dit stuk, kan het verkeer gewoon de normale snelheid blijven rijden.

Helemaal aan het eind van het project, halverwege 2020, moet het stuk weg nogmaals voor een heel weekend worden afgesloten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement