Afsluitdijk weer open

De Noordelijke draaibrug bij Kornwerderzand – aan de Friese kant van de Afsluitdijk - is weer in gebruik. Ook het scheepvaartverkeer kan het sluizencomplex bij Kornwerderzand weer passeren.

Afgelopen zaterdagmiddag raakten zowel de noordelijke als zuidelijke brug van het complex in de A7 door een kabelbreuk in storing, waardoor zwel het wegverkeer over de Afsluitdijk als het scheepvaartverkeer tussen het IJsselmeer en de Waddenzee was gestremd.

Later op de zaterdagmiddag was de noordelijke brug weer begaanbaar voor het wegverkeer, dat in beide richtingen gebruik kon maken van deze brug. Daarmee was de Afsluitdijk weer beschikbaar, maar wel met de beperking van gebruikmaking van één rijstrook in beide richtingen. De noordelijke brug is nu weer helemaal gerepareerd.

Aan het herstel van de zuidelijke brug wordt nog gewerkt, maar die zorgt sinds maandagavond niet meer voor hinder voor het scheepvaartverkeer. De brug staat nu helemaal open, waardoor schepen weer kunnen passeren.

De zuidelijke brug is echter nog niet beschikbaar voor het wegverkeer, dat ter hoogte van Kornwerderzand voorlopig dus nog in beide richtingen de beschikking heeft over slechts één rijstrook op de noordelijk brug. De verwachting is dat de zuidelijke brug dinsdag gerepareerd kan worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement