Actievoerders in Oosterwolde houden verkeer op

Met muziek, spandoeken en een fietsoffensief demonstreerde een groep actievoerders zaterdag voor een autoluwe Stationsstraat in Oosterwolde.

Het is deze groep dorpelingen – zaterdag gesteund door een aantal raadsleden – een doorn in het oog dat auto's de drukke winkelstraat mogen doorkruisen. Dat levert gevaarlijke situaties op, zeggen ze. Een paar weken geleden klommen ze ook al op de barricaden.

Tot begin vorig jaar waren auto's alleen 's ochtends welkom in de Stationsstraat. Maar om ondernemers te compenseren voor wegwerkzaamheden elders in het dorp, besloot de gemeente Ooststellingwerf toen tijdelijk ook tot openstelling in de middag- en avonduren.

Dat beviel de winkeliers zo goed dat zij er bij de gemeente voor pleitten die tijdelijke maatregel in een definitieve om te zetten. Burgemeester en wethouders gingen daar in mee, tot ergernis van de actievoerders.

De strijders voor een autoloze of op zijn minst autoluwe Stationsstraat hielden autoverkeer zaterdag demonstratief op. Dat leidde zo nu en dan tot flink wat boosheid bij bestuurders.

Foto & Video LC

Bekijk het filmpje hier.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement