Actie voor dakloze Ronald en zijn honden

Vrienden en familie zijn een actie begonnen voor Ronald Nijhuis (33) en zijn vier honden. Hij en zijn honden raakten donderdagmiddag gewond bij een brand in een chalet op camping De Kleine Wielen in Leeuwarden.

,,Ronald ligt in het brandwondencentrum in Groningen", vertelt vriendin Esther van IJs. ,,Ook zijn vier honden zijn gewond geraakt. Een van hen ligt momenteel nog bij de dierenarts aan het infuus."

De brand ontstond toen Nijhuis zijn gaskachel aan wilde steken. Door nog onbekende oorzaak ontplofte de chalet. De voorkant van het huisje is minstens een meter naar voren geslagen. Van IJs: ,,Hij had geluk dat het een oude chalet was, dat is zijn redding geweest."

Nijhuis was niet verzekerd. ,,Hij is zijn huis kwijt. En de behandeling van de honden is ook niet goedkoop."

Om Nijhuis te helpen zijn vrienden en familie een crowdfundingsactie begonnen: 'Help Ronald'. ,,Inboedel en kleding zijn geen probleem", aldus Van IJs die voorzitter is van de Weggeefhoek, een organisatie rond het Gelderse Duiven die hulp biedt aan minima. ,,Daar zorgen wij voor. Maar je moet er toch niet aan denken dat hij straks met zijn brandwonden onder de brug moet slapen?"

Doneren kan via DreamOrDonate.

Op woensdag 10 dec 2015 is er bij Ronald in zijn chalet een explosie geweest, hierbij is Ronald gewond geraakt net zoals...

Posted by Help Ronald on donderdag 10 december 2015

Foto De Vries Media

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement