Achttien nieuwe tankautospuiten voor Friese brandweer

De Friese brandweer krijgt de komende jaren achttien nieuwe tankautospuiten. Er komen drie uitvoeringen, waaronder een 4 x 4-variant voor de eilanden.

Tankautospuiten zijn in feite de ‘gewone’ brandweerwagens. Elke kazerne heeft er minstens één. In de wagens is ruimte voor zes of zeven spuitgasten. De Friese brandweer neemt in 2017 en 2018 achttien van deze nieuwe voertuigen in gebruik. Mogelijk volgen er daarna nog eens twaalf.

Er worden drie varianten geleverd: een compacte wagen voor inzet in de steden, een gewone wagen voor het platteland en een 4 x 4-uitvoering voor de ruigere natuur van de waddeneilanden. De brandweer op Schiermonnikoog beschikt al over een min of meer vergelijkbaar 4 x 4-voertuig.

Welk bedrijf de wagens gaat leveren, wordt waarschijnlijk in de tweede week van januari bekendgemaakt door Veiligheidsregio Fryslân, waar de brandweer onder valt. Aan de aanbesteding hebben drie partijen meegedaan. De klus is voorlopig gegund aan Kenbri Fire Fighting. De twee andere deelnemers aan de aanbesteding kunnen hier nog tegen in beroep gaan. Mede daarom doet Veiligheidsregio Fryslân nu nog geen mededelingen over de prijs van de voertuigen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement