Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen Friesland, Groningen en Drenthe daalt naar 60

De hoofdingang van Medisch Centrum Leeuwarden. FOTO JACOB VAN ESSEN/HOGE NOORDEN

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in Noord-Nederland is gedaald naar zestig. Van hen liggen negentien patiënten op de intensive cares.

Daarmee is het patiëntental in Friesland, Groningen en Drenthe weer langzaam maar zeker verder gedaald. Vorige week lagen er op dinsdagochtend nog zeventig covid-patiënten in de ziekenhuizen. Dit blijkt uit cijfers van het Acute Zorg Netwerk Noord-Nederland.

De negen ziekenhuizen in Noord-Nederland vangen al de gehele coronacrisis ook patiënten op uit andere delen van het land, omdat de ziekenhuizen daar te vol liggen. Het aantal patiënten vanuit andere regio’s is nu bijna opgedroogd; er liggen dinsdagochtend nog vier patiënten van elders op de ic’s in het Noorden.

De ziekenhuizen hebben het met name begin mei erg zwaar gehad met de hoeveelheid en zwaarte van de coronazorg. Daardoor moesten veel andere behandelingen worden afgezegd. Ze beginnen nu allemaal weer operatiekamers die dicht waren te openen. Het echt grootschalig inhalen van uitgestelde zorg is alleen nog niet aan de orde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus