Aantal coronapatiënten in Friese ziekenhuizen nagenoeg gelijk gebleven

Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen. FOTO ANP

In de Friese ziekenhuizen liggen donderdag bijna evenveel coronapatiënten als in het begin van de week. Het zijn er nu tien, maandag waren het er negen.

Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dat namens alle ziekenhuizen in het Noorden de bezettingscijfers communiceert. Het aantal patiënten op de intensive care, één, is gelijkgebleven. Op de verpleegafdelingen kwam er één bij.

In Groningen nam het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis wel snel toe. Maandag lagen er twaalf patiënten op de verpleegafdelingen, donderdag was dat gestegen naar zestien.

De huidige bedbezetting in Friesland is te vergelijken met die van een maand geleden. Toen lagen er overigens wel meer patiënten op de intensive care.

Op het hoogtepunt van de eerste golf, op 2 april vorig jaar, lagen er 27 coronapatiënten op de Friese intensive cares en 72 op de verpleegafdelingen. Op 8 januari van dit jaar was er eveneens een hoge piek met 72 patiënten op de Friese verpleegafdelingen en 17 op de intensive cares.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus