Aanhouding voor poging tot doodslag/moord in Leeuwarden

Een 22-jarige Leeuwarder is woensdag door het lint gegaan bij een vechtpartij op de Amelandstraat in Leeuwarden. Hij is aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag/moord.

Bij de politie kwam een melding over een vechtpartij op de Amelandstraat. De partijen waren echter al uit elkaar, toen de politie aankwam.

Een 38-jarige man uit Leeuwarden hoorde rare geluiden vanaf het dakterras boven zijn appartement. Hij ging kijken en zag de 22-jarige verdachte met een bezemsteel op de ramen slaan. De man was onlangs uit zijn woning gezet door de huurbaas van het appartementencomplex.

De verdachte werd aangesproken op zijn gedrag en gesommeerd weg te gaan. De 22-jarige ging daarop door het lint. Hij sloeg de 38-jarige man in het gezicht en schopte hem meerdere keren tegen het hoofd en bovenlichaam.

De verdachte pakte een mes en probeerde op het slachtoffer in te steken. Dat lukte niet. De man trok de verdachte aan zijn kleding naar beneden en sloeg hem bewusteloos met een kaakslag.

De 22-jarige man is aangehouden op de Voorstreek. Hij is verslaafd aan GHB en een bekende van de politie. Verschillende instanties hebben vergeefs getracht hem van zijn verslaving af te helpen. De verdachte wil niet meewerken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement