Aanhouding twee verdachten voor dood puppie

De politie heeft twee mannen aangehouden in verband met de dood van de jonge hond die op 12 januari in het water van de Potmarge in Leeuwarden werd gevonden.

Een 38-jarige inwoner van Leeuwarden wordt ervan verdacht dat hij de pup in zijn woning heeft geschopt, waarna het dier overleed. De Leeuwarder ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de dood van het beestje.

Ook een 16-jarige werd aangehouden. De jongen vertelde in eerste instantie een ander verhaal aan de politie, namelijk dat de pup aan een onbekende was verkocht. Uit onderzoek is gebleken dat dat verhaal is verzonnen en dat hij mogelijk getuige is geweest van de dood van de pup.

Het verminkte dier is na de mishandeling zeer waarschijnlijk door de 38-jarige in het water van de Potmarge gedumpt. Vermoedelijk om sporen uit te wissen.

De forensische recherche heeft onderzoek in de woning waar de pup gedood is verricht. De verdachten zijn inmiddels op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie beslist als het onderzoek is afgerond over vervolging.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement