Aanhouder wint met Bach-bijbel (+video)

Ruim twintig jaar kostte het de Franeker uitgever Dingeman van Wijnen om de Calov-bijbel met geschreven aantekeningen van Johann Sebastian Bach in facsimile uit te geven. Met de presentatie vrijdagmiddag rondt de hardnekkige aanhouder zijn duurste en meest riskante klus af.

Zoals een goede ondernemer betaamt, wil Dingeman van Wijnen niet verder gaan dan dat hij ‘tonnen’ heeft geïnvesteerd in de vervaardiging van Bachs bijbel, die in de jaren dertig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten opdook. Herfst 1997 verstuurde hij zijn eerste brief naar bezitter Concordia Seminary Library in St. Louis. ,,As leafhawwer fan de komponist hie ik oer dizze bibel lêzen yn in boek fan in Bach-gelearde. As útjouwerij ha wy ûnderfining mei djoere nije útjeften fan in Gutenbergbibel en Book of carols. Ik tocht: ‘nee heb je, ja kun je krijgen’.’’

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement