Aangifte moslima (21) na foto op Facebook

Een studente (21) van ROC Friese Poort in Leeuwarden heeft aangifte gedaan bij de politie nadat vorige week een foto van haar op de Facebookpagina Eigen Volk Eerst verscheen.

De foto van de moslima met hoofddoek was gemaakt in de schoolkantine. Er was een tekst bij geplaatst: ,,Waarom mogen wij normale Nederlanders geen pet op in school, maar moslimvrouwen wel een doek op de kop?’’ De post maakte veel, discriminerende, opmerkingen los.

Medestudenten

Bij LEO, de lokale omroep van Leeuwarden, deed de vrouw woensdag haar verhaal. ,,Het heeft me heel erg geraakt’’, zei de geschrokken studente. ,,Dit kan gewoon niet. Dit laat ik mij niet overkomen.’’

Met een leraar ging ze direct naar het hoofd beveiliging die via camerabeelden de daders achterhaalde. Het waren twee medestudenten. De een was beheerder van de pagina, de ander de fotograaf.

Gesprek

De studente is niet zozeer uit op straf voor de daders, maar hoopt dat haar aangifte de jongens aan het denken zet. Mogelijk vindt na de voorjaarsvakantie een gesprek plaats tussen daders en slachtoffer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement