Aanbieders jeugdzorg: kind vaker thuis helpen

Kinderen zoveel mogelijk binnen het gezin helpen en voorkomen dat ze niet van de ene naar de andere hulpverlener worden doorverwezen.

Dat is een van de doelen van de nieuwe samenwerking van alle Friese gemeenten en zeven zorgaanbieders op het gebied van jeugdzorg. Hiertoe sloten zij woensdag in Leeuwarden het ‘convenant hoogspecialistische jeugdhulp’.

Andere doelen zijn: een nieuwe aanpak ontwikkelen die de inzet van deze hulp vermindert of verkort, zorgen voor een gezamenlijke aanpak voor kinderen en gezinnen met multiproblematiek en een samenhangend aanbod van hoog specialistische jeugdhulp.

Versnipperd

Nu is de zorg voor deze groep nog erg versnipperd. Met het tekenen van het convenant tonen de betrokken partijen zich bereid om meer samen te werken. Het gaat om zorgaanbieders Accare, Alliade/Reik, Ambiq, Elker - het Poortje, Fier, GGZ Friesland-Kinnik en Jeugdhulp Friesland.

De samenwerking moet er onder meer voor zorgen dat kinderen niet meer van de ene naar de andere hulpverlener worden doorverwezen of te laat zorg krijgen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement