AMS in Franeker biedt jongeren met autisme regulier onderwijs

Scholengemeenschap AMS in Franeker start na de zomer met een klas waarin jongeren met een vorm van autisme meedraaien in het reguliere onderwijs van vmbo en havo. Het lesprogramma wordt op maat gemaakt.

Het project is samen met het Samenwerkingsverband Fryslân-Noard, de gemeente Waadhoeke en de organisatie voor speciaal onderwijs Renn4 opgezet. Doel is om alle leerlingen met een vorm van autisme in de regio passend onderwijs aan te bieden, zodat ze niet thuis komen te zitten.

Het project heeft de naam Einstein Class, naar de beroemde wetenschapper Albert Einstein die bekend was met autisme en die bijzondere talenten had, zoals ook de leerlingen die meedoen aan het project hun eigen talenten hebben. Met de Einstein Class krijgen ze de kans die verder te ontwikkelen.

Leerlingen kunnen in vier groepen meedraaien, waarbij de mate van ondersteuning verschilt. Leerlingen in de eerste groep draaien eigenlijk gewoon mee op school en hebben genoeg aan de begeleiding die op school aanwezig is. In de andere groepen is er meer steun beschikbaar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement