A7 bij Leek weer open

De A7 bij Leek in de richting van Groningen is rond 12:30 uur weer opengesteld voor verkeer. De weg is sinds 6:00 uur woensdagochtend afgesloten geweest vanwege een gekantelde vrachtwagen.

Door de harde wind verloor de chauffeur de macht over zijn combinatie en kwam rechts van de snelweg in de berm terecht. Nadat de chauffeur daar een verkeersbord ramde, lukte het de bestuurder de combinatie weer op de weg te krijgen. Vervolgens kantelde de aanhanger.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. ,,En de chauffeur maakt het goed’’, laat Abr. de Haan Logistics weten. Door de crash kwam een deel van de lading op de snelweg terecht. In de trailer stonden meerdere pallets met rijst, twee rollen staaldraad en nog wat overige goederen. De rijst kon door bergers grotendeels uit de vrachtwagen worden gehaald. Een deel kwam tijdens de berging alsnog op de weg terecht.

Gedurende de opruimwerkzaamheden werden beide rijstroken in de richting van Groningen volledig gestremd. Door het ongeluk ontstond een file van ten minste zeven kilometer. De vertraging liep op tot anderhalf uur. Het verkeer werd omgeleid en tevens adviseerde Rijkswaterstaat om te rijden via Zwolle en Hoogeveen via de A28. De uit Alblasserdam afkomstige vrachtwagen kon zijn weg zonder aanhanger vervolgen. De A7 werd om 12:30 uur weer vrijgegeven.

Lees ook: A7 bij Leek uren dicht vanwege gekantelde vrachtwagen

home
net-binnen
menu