A31 vrijdag en zaterdag afgesloten tijdens Luchtmachtdagen

De A31 is van vrijdagochtend vijf uur tot zaterdagavond tien uur tussen Marsum en Dronryp in beide richtingen afgesloten. Dat heeft te maken met de Luchtmachtdagen op de vliegbasis in Leeuwarden. Dit deel van de A31 wordt als parkeerterrein gebruikt.

Er worden, met name op zaterdag, ongeveer 125.000 bezoekers verwacht. Dit levert enorme verkeersdrukte op en daarom zijn er vijf grote parkeerplaatsen ingericht rondom de vliegbasis. Er rijden pendelbussen vanaf de parkeerterreinen naar de basis. Het doorgaande verkeer vanaf de A7 Afsluitdijk richting Groningen en van Groningen richting Afsluitdijk wordt geadviseerd om te rijden via de A7, aldus Rijkswaterstaat. Een kaartje van de afsluiting en omleidingen is hier te vinden.

Het lokale verkeer op de A31 vanuit Harlingen richting Leeuwarden en van Leeuwarden richting Harlingen wordt omgeleid over de naast de snelweg gelegen parallelwegen tussen Dronryp en Marsum. Er zal een langere reistijd van ongeveer een kwartier zijn.

De organisatie van Oerol, dat vrijdag op Terschelling begint, waarschuwt reizigers op tijd te vertrekken en rekening te houden met de drukte. ‘Indien je met de auto gaat, volg de routeborden Oerol. Mijd de openbare wegen rondom Leeuwarden’, schrijft Oerol op Twitter.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement