89 keer Súdwest-Fryslân: Dit binne ús plakken en ús minsken

Súdwest-Fryslân portretteerde in al zijn 89 dorpen en steden één inwoner. Van 1 tot 89 jaar. De foto’s worden verpakt tot een feestelijke expositie bij de opening van het nieuwe gemeentehuis. ,,Dit binne de minsken en plakken dêr’t wy foar wurkje.”

Een knots van een gemeente is Súdwest-Fryslân zo langzamerhand. Direct al in 2011 – toen de vijf oude gemeenten Wûnseradiel, Wymbritseradiel, Nijfurd, Bolsward en Sneek samensmolten – was ze aan de forse kant. Na het verdwijnen van Boarnsterhim kwam De Lege Geaen erbij en dijde ze nog verder uit. En na het opknippen van Littenseradiel, vorig jaar, is Súdwest gegroeid tot ’s lands grootste gemeente in oppervlakte. Maar liefst 89 steden, dorpen en buurtschappen en 90.000 inwoners vallen onder de organisatie waar burgemeester Jannewietske de Vries sinds kort de scepter zwaait.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement