50 jaar geleden: Waddeneilanden garanderen zon

De Waddenfederatie, bestaande uit de VVV’s van Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zal in samenwerking met een aantal hotel- en pensionhouders op deze eilanden een zonneschijngarantie geven voor de gasten, die in de periode van 1 mei tot en met 15 juni 1968 op deze eilanden verblijven.

Dit houdt in, dat aan gasten die in die tijd vijf dagen of langer plaats bespreken in deelnemende hotels of pensions een zonneschijngarantiekaart zal worden gegeven die het aantal zonne-uren vermeldt, waarop de gast aanspraak zal kunnen maken. Wordt het aantal zonne-uren niet bereikt, dan zullen de medewerkende bedrijven aan de hotel- of penslongasten een korting geven op de totale rekening variërende van vijf tot tien procent.

Het gegarandeerde aantal zonneurern wordt berekend op basis van gegevens van het KNMI over de periode 1958-1967. Het werkelijke aantal zonne-uren wordt afgelezen op een zonneschijnmeter, die voor dit doel door de ANVV aan de Waddenfederatie ter beschikking is gesteld. Deze meter zal worden geplaatst op Terschelling.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement