50 jaar geleden: UFO-speurders laten ballonnetjes op

De Drachtster groep jeugdige onderzoekers van vliegende schotelverschijnselen wil zaterdag 27 april a.s. in de avonduren omstreeks acht uur een proef nemen met de observatie van een trosje ballonnen, dat een batterij met enkele rode en witte lampjes boven Leeuwarden moet voeren.

De bedoeling is na te gaan hoe men dit lichtverschijnsel van de grond af ziet. De NOVOBO en de IUFOB (Int. Unidentified Flying Object Bureau) hopen, dat ooggetuigen hun bevindingen willen opsturen. Gerard Kok zei namens het Nederlands Onderzoek Bureau voor Ongeïdentificeerde Vliegende Objecten, dat men nog niet weet waar de ballonnetjes worden opgelaten. Dat hangt van de windrichting af. De jongelui menen met een stuk of veertien ballonnen te kunnen volstaan. Het draagvermogen van een ballonnetje schat men in de feestartikelenbranche op 10 gram. Een middensoort batterij weegt plm. 50 gram.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit de krant van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement