50 jaar geleden: Soldaten hebben eigen mess

De vliegbasis Leeuwarden heeft sinds kort een soldatenmess en dat is iets waar u op andere militaire velden tevergeefs naar zult zoeken.

Elders in de krijgsmacht treft men ze wel aan maar daar zijn dan ook veel meer soldaten dan op Leeuwarden. Vorige week is de mess — gesitueerd in het Geestelijk Centrum — geopend nadat een klein team enthousiaste dienstplichtigen er enorm hard aan heeft gewerkt — niet zelden tot in de kleine uurtjes van de nacht toe. De ruim bemeten ex-slaapkamer van de aalmoezenier is nu een tv-zaaltje met een gloednieuw toestel en enkele rijen oude, rechte stoeltjes. Die willen ze verbeteren of vervangen door makkelijker exemplaren maar niet alles kan ineens. Bovendien is achter de mess een up-to-date bakkerijtje van patates en aanverwante consumabele artikelen ingericht. , dat eveneens pas in gebruik is en los staat van het heiligdom der soldaten.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement