50 jaar geleden: Sintelbaan in Frieslandhal

Nadat Leeuwarden in 1962 de Nederlandse primeur heeft gehad van een landelijke indooratletiekwedstrijd in de Beurs, begint de tweede grote indooratletiekavond in de Frieslandhal op 9 maart a.s. steeds meer gestalte te krijgen.

Het district Friesland van de KNAD gaat dan (in samenwerking met VVV) en met steun van de provinciale en gemeentelijke instanties, die een vrij grote financiële garantie hebben gegeven en subsidie van de Nederlandse Sport Federatie, een groots nationaal atletiekfestijn organiseren, waarbij het vrijwel zeker is, dat er vele nationale cracks van de partij zullen zijn. Al maanden geleden is contact opgenomen met de NSF over de manier, waarop de Frieslandhal geschikt zou kunnen worden gemaakt voor een dergelijk atletiekfestijn, en de NSF heeft proeven genomen om te komen tot een zo ideaal mogelijke situatie, wat betreft de baan, die moet worden aangelegd voor de atleten en atletes, die op de 80 meter en de 80 meter horden zuilen uitkomen. Het bleek technisch mogelijk de betonvloer van een toplaag van coraflex (een mijnproduct uit Duitsland) te voorzien, waardoor het voor de eerste maal in Europa zal voor komen, dat indooratletiek op een sintelbaan wordt gepleegd.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement