50 jaar geleden: School voor voedingsindustrie

Er zijn nu twintig leerlingen aangegeven voor de lagere technologische school, die in september in Leeuwarden van start zal gaan.

De wervingscampagne voor deze school, die een basisopleiding geeft voor functies in de levensmiddelenindustrie, moet nog beginnen. Wanneer er voor de school meer dan dertig leerlingen worden aangegeven zal met twee klassen worden begonnen. Het bestuur van de school heeft goede verwachtingen, omdat er voor leerlingen, die de lagere technische scholen hebben afgelopen minder mogelijkheden zijn, terwijl zich in de levensmiddelenindustrie een gebrek aan opvolgers voordoet in functies, die meer vragen dan ongeschoolden kunnen opbrengen. Deze opvolgingsmoeilijkheden doen zich voor in de zuivel-, meel- en suikerverwerkende-, tabaks- en koffieindustrie, een bedrijfsgroep, die in Friesland aan 10.000 mensen werk geeft.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement