50 jaar geleden: Hadéwé in Engelse handen

Roneo Ltd., een Engels concern, dat kantoormachines fabriceert, heeft de aandelen gekocht van Hadéwé NV, een fabriek van postbehandelingsmachines in Drachten.

De directie van Hadéwé heeft dit aan de ongeveer 60 personeelsleden meegedeeld. De transactie heeft voor hen geen gevolgen; men wil binnenkort zelfs nog 20 mensen aannemen. Het Engelse bedrijf is op haar beurt een dochteronderneming van het Vickers-concern. Roneo is het moederbedrijf van de kantoormachinesgroep. Vickers heeft in totaal ongeveer 45.000 mensen in dienst, verspreid over diverse landen. Roneo Ltd. heeft in een aantal landen grote verkooporganisaties.

Hadéwé zal geheel zelfstandig blijven werken, ook wat de verkoop en de produkt-ontwikkeling betreft. Het bedrijf maakt namelijk een nogal gespecialieerd produkt, vouwmachines en (sinds kort) enveloppen-vulmachines voor kantoren. Behalve Hadéwé zijn op de wereld nog 7 fabrieken, die deze machines maken. (Friese Koerier, 14 juni 1968)

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl, of voor de Friese Koerier naar www.delpher.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement