50 jaar geleden: Friesland benaderd voor autofabriek

FOTO LC

Naar wij hebben vernomen heeft het ministerie van economische zaken onlangs via het Etif te Leeuwarden offerte gevraagd voor de vestiging van een groot bedrijf in de metaalsector, dat aan verscheidene honderden mensen werk zou kunnen geven.

Het zou gaan om een vrachtautofabriek , mogelijk Hanomag. Voor dit bedrijf zou 200 hectare grond nodig zijn. Geen enkele Friese gemeente heeft op het ogenblik zoveel terrein bouwrijp voorhanden, maar daarin zou binnen zes maanden kunnen worden voorzien. Mr. E. Foppes, directeur van het Etif, deelde ons mee, dat nimmer meer iets over deze zaak is vernomen. „Bovendien, het bedrijf wilde toen al naar het zuiden,” aldus de heer Foppes.

Zoals bekend is er sprake van dat Tilburg op dit ogenblik de voornaamste Nederlandse kandidaat voor de vestiging van het bedrijf is. De Tilburgse wethouder Baggerman heeft gisteravond verklaard half juni de beslissing te verwachten. Op het ogenblik zou het bedrijf moeten kiezen tussen drie plaatsen in België en Tilburg.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

home
net-binnen
menu