50 jaar geleden: Boksers torsen ketel champagne

FOTO LC

Op initiatief van de heer Bill Speckman van de Leeuwarder bar Don Quichotte zullen de nationaal zwaargewicht-bokskampioen Lolle van Houten en de heer Piet Rozendaal, die ook de bokssport beoefent, van Leeuwarden naar Amsterdam wandelen via de brug over het Ketelmeer.

Maandagavond om negen uur vertrekken de twee Leeuwarder boksers vanuit bar Don Quichotte. De beide tippelaars zullen op de 155 km lange route een koperen ketel gevuld met champagne tussen zich in meetorsen. Het ligt in de bedoeling de ketel aan te bieden aan iemand, die nauw verbonden is geweest met de bouw van de brug over het Ketelmeer. Volgens de heer Speckmann zullen de heren Van Houten en Rozendaal zon veertig uur werk hebben. De finish is in de Amsterdamse Don Quichotte-bar, gelegen in de directe omgeving van de Warmoesstraat.

„Het is beslist geen speciale stunt van bar Don Quichotte. Voor de beide deelnemers zit er dan ook geen extraatje aan. Lolle van Houten ziet de non stop-wandeltocht Leeuwarden- Amsterdam via de brug over het Ketelmeer zuiver als conditietraining. Ik organiseer dit wandelfestijn louter en alleen om mijn dank te betuigen voor het feit, dat Amsterdam weer dichter bij Friesland is gekomen,” aldus de heer Speckmann.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
De krant van toen