50 jaar geleden: Amerikanen over het Noorden

„Men gaat gewoonlijk uit van de gedachte, dat als de regering een bepaald bedrag in de Randstad besteedt, het effect daarvan gunstiger is dan wanneer zij het elders uitgeeft. Maar die stelling is niet bewezen.’’

,,Het kan heel wel anders blijken te zijn. In Amerika kent men reeds lang de regel, dat men de grote bevolkingsconcentraties het best „bestrijden’’ kan, door er geen geld in te steken. Als het overheidsgeld b.v. in Groningen wordt besteed, dan is het best mogelijk, misschien wel waarschijnlijk, dat dan ook de mensen uit die grote bevolkingsconcentraties naar het noorden komen’’. Aldus dr. Dietmar R. Borchers van het Amerikaanse bureau Arthur D. Little, dat, naar bekend, vorig jaar door de Rijksplanologische Dienst — in opdracht van de minister van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening — ingeschakeld is bij het ontwerpen van een regionaal ontwikkelingsplan voor het Noorden.

De rubriek ‘50 jaar geleden’ doet een greep uit het nieuws van een halve eeuw terug. Zelf grasduinen in het archief van de krant? Ga naar www.dekrantvantoen.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement