280.000 bezoekers voor Luchtmachtdagen

De Luchtmachtdagen in Leeuwarden zijn afgelopen. In totaal kwamen zo'n 280.000 toeschouwers naar Vliegbasis Leeuwarden om te kijken naar spectaculaire vliegshows en de andere activiteiten. Het record van 245.000 in Gilze-Rijen (2014) werd daarmee verbroken.

De eerste dag van de Luchtmachtdagen heeft vrijdag ongeveer 110.000 bezoekers getrokken. Zaterdag kwamen er nog eens 70.000 bezoekers meer dan de dag ervoor.

Het publiek dat huiswaarts keerde, moest rekening houden met een wachttijd van een half uur bij de bushaltes. Ook bij de parkeerterreinen was het erg druk.

Het wachtten bij de bussen werd de bezoekers aangenaam gemaakt door een stukje muziek, zoals hier en hieronder te zien is.

Het programma in Leeuwarden was om 17.00 uur afgelopen. Om de drukte te spreiden adviseerde de organisatie het publiek om na het einde nog even op de basis te blijven. Na het vliegprogramma bleef het terrein nog enige tijd geopend om de uitstroom van het publiek gefaseerd te laten verlopen.

De open dagen van de Koninklijke Luchtmacht begonnen met de dramatische crash van de Zwitserse straaljager donderdagavond.

Een 54-jarige vrouw uit Deventer gooide vrijdagochtend verf tegen een showmodel van de JSF (F-35) en werd aangehouden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement