150 leerlingen bieden na klimaatspijbelen petitie aan in Drachten: 'Ik ben er trots op'

FOTO'S LC

150 leerlingen van verschillende scholen in Drachten lopen donderdag in een klimaatmars naar het gemeentehuis. Daar zullen zij om 14.00 uur een petitie aanbieden aan wethouder Piet de Ruiter (GroenLinks).

Scholieren van christelijke scholengemeenschap Liudger bedachten een alternatief voor de landelijke mars voor het klimaat, die donderdag in Den Haag is.

loading

,,Voor ons is het niet haalbaar helemaal naar Den Haag te gaan'', zegt Elina Osinga (16) uit Gorredijk. Samen met een aantal vriendinnen organiseerde zij de klimaatactie in Drachten. ,,We houden het hier, zodat iedereen ernaartoe kan. We willen mensen in de buurt ook laten zien hoe belangrijk het is. Ik ben er trots op dat we dit doen.''

De leerlingen gaan voetballen (,,spelen met de aarde), volleyballen en maken onder meer spandoeken over het klimaat. Daarna, om 14:00 uur, zal een petitie worden aangeboden.

Ook basisschoolkinderen van Oldenije in Leeuwarden staken voor het klimaat. Zij waren donderdagochtend op de Eewal in de binnenstad te vinden.

loading