11Fountains als selfiekanon: 'Heerlijk, dat water op zo’n hete dag'

Het zijn ware selfiekanonnen, de fonteinen van 11Fountains. Wat brengt bezoekers bij de sproeiers, druppelaars en mistverspreider en wat vinden ze ervan? Vandaag de Oortwolk-fontein in Franeker.

‘Heerlijk, dat water op zo’n hete dag’’, roept Wolfgang Dierlamm uit terwijl hij zijn armen spreidt om zoveel mogelijk waterdruppels van de Oortwolk-fontein op te vangen. Hij en zijn vrouw Annett komen net, enigszins bezweet, aan gefietst, op volgepakte rijwielen. Het stel uit Berlijn is op fietsvakantie door Nederland. Ze zijn begonnen in Delfzijl. Gisteren deden ze een dagje Ameland en vanmorgen stapten ze op de fiets in Stiens. Het einddoel voor deze dag is Hindeloopen, een rit van zo’n 65 kilometer. De dag erna gaat het verder met een zeilschip naar Urk en Enkhuizen, en de vakantie eindigt in Amsterdam.

,,Ja, dit is ook een van de elf fonteinen’’, roept Wolfgang naar zijn partner als hij hoort dat dit de Franeker fontein is. Hij ziet een gelijkenis met de kinderhoofdenfontein in Leeuwarden, die ze een paar dagen geleden passeerden. ,,Ook een met waternevel.’’ In Hindeloopen wacht hen nog de levensboomfontein.

Het Duitse stel is dolenthousiast over Nederland als fietsland. ,,Het is heerlijk om in Holland te fietsen. Hier zijn veel betere fietspaden dan bij ons’’, vindt Wolfgang. ,,Aardige mensen, mooie huizen, leuke steden’’, vult Annett aan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement