‘Rotte kies’ Leeuwarden getrokken

Het huizenblok op de hoek van het Naauw en de Grote Hoogstraat. FOTO LC

Voor de bouwvak zijn er weer etalages in de panden op de hoek van het Naauw en de Grote Hoogstraat in Leeuwarden. Daar is jaren over geklaagd.

In de nu nog dichtgemetselde wanden komen etalagekasten, waarschijnlijk met producten van andere winkels langs het Naauw. Naar binnen kijken is niet de bedoeling, daarachter zit aanstonds geen winkel maar de uitbreiding van gokhal Las Vegas.

Het maakt een einde aan wat jarenlang als ‘rotte kies’ in het Leeuwarder centrum is bestempeld. De in het oog springende panden, die deels uit de zestiende eeuw stammen (drie buurpanden aan het Naauw en een reeks aan de Grote Hoogstraat), vormen al jarenlang een gesloten front. Alleen de ingang van het huidige Las Vegas, aan de Grote Hoogstraat, is open.

Gemeente Leeuwarden en de eigenaar, vastgoedbedrijf Tronc uit Ommen, konden het niet eens worden over de uitbreiding van Las Vegas. Bovendien wilde de gemeente appartementen op de bovenverdieping, de eigenaar niet. Vorig jaar ging de gemeente overstag: de gokhal mag groter, appartementen hoeven niet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland