‘Ontwikkel Leeuwarden verder als festivalstad’

Het Leeuwarder Ondernemers Fonds (LOF), hoofdsponsor van LF2018, wil ook de komende jaren inzetten op festivals en blockbusters.

In de juist verschenen notitie Morgen is het te laat zet het LOF, een club van dertig ondernemersverenigingen, op een rijtje wat er in de naaste toekomst zou moeten gebeuren. Want 2018 is een ,,oogstjaar’’, dat voor de ondernemers naar meer smaakt. Nog dit jaar moet er al aan het vervolg gewerkt worden, vinden de ondernemers.

,,Ontwikkel Leeuwarden verder als festivalstad. Blockbusters, evenementen van internationale allure, zijn als publiekstrekkers een noodzaak voor de stad’’, zo staat in de notitie. ,,Sluit bijvoorbeeld elk jaar groots af op de 11Fountains-dag (‘kletterdei’) met een thema van internationale allure.’’ Ook kan er bijvoorbeeld een ‘Leeuwarder week’ komen, vol straatkunst, kleine evenementen en experimenten. ,,Tenminste 300 dagen per jaar zijn er culturele activiteiten voor alle bewoners en bezoekers van de stad en provincie.’’

Eigen fonds

Daarom moet er snel een ‘wendbare’, nieuwe organisatie komen, met daarin het LOF, gemeenten, de provincie en andere clubs. Die moet ook zaken als citymarketing en een duurzame uitstraling op zich nemen. De organisatie heeft een eigen fonds, waaruit initiatiefnemers een budget kunnen aanvragen.

Cijfers en bedragen staan er niet in de notitie. Wel de opmerking dat het geld om de cultuur te stimuleren en dat om de economie aan te jagen voor een deel gezamenlijk ingezet zou kunnen worden: ,,stop het denken in zuilen tussen cultuur en economie.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement