‘Ontslagen personeel Alliade naar rechter’

Vier oud-medewerksters van zorgbedrijf Alliade vechten hun ontslag aan omdat ze nooit een ontslagbrief zouden hebben gekregen.

De verzorgsters zijn de wacht aangezet in de grootscheepse reorganisatie bij Alliade, waarbij tientallen gedwongen ontslagen vallen. Volgens adviseur Frits Knol, die hun belangen behartigt, stapt de eerste van de vier werknemers mogelijk nog deze week naar de rechter. Hun advocaat Rachid Tamourt kon gisteren niet reageren.

De ontslagbrieven zouden aangetekend zijn verstuurd, maar de vier vrouwen stellen dat zij nooit iets hebben ontvangen. Volgens Knol hebben zij mogelijk ook nog onregelmatigheidstoeslag tegoed.

Alliade kan zich niet voorstellen dat er rond de ontslagaanzegging fouten zijn gemaakt. ,,Dit heeft ons volkomen verrast. We zijn ervan overtuigd dat we dit zorgvuldig hebben gedaan’’, zegt woordvoerder Gerard Akkerman. De vier vrouwen werkten volgens hem bij Meriant, de ouderenzorgtak van Alliade. ,,Dit is een normale reorganisatie, met ook nog een sociaal plan, die al lang geleden bekend is gemaakt.’’

Tot de vier werkneemsters behoort ook de klokkenluider die eind vorig jaar de vermeende belangenverstrengeling van twee Alliade-directeuren ter sprake bracht. Een onderzoek bevestigde deze zomer dat binnen het Friese bedrijf in elk geval de schijn hiervan gewekt was.