‘Je bent anders dan anderen als je in Leeuwarden gaat studeren’

Leeuwarden Studiestad richt het vizier op mavericks, ofwel onafhankelijk denkende studenten, die wat anders willen dan anderen.

Een wat vrijgevochten type, dat meestal binnen de lijntjes kleurt, maar er af en toe net overheen gaat, zonder daarbij iemand te schaden. Zo omschrijft directeur Frank Schröer van Leeuwarden Studiestad de maverick.

,,Je bent anders dan anderen als je in Leeuwarden gaat studeren. Een tikje eigenwijs.’’

Independents

In de nieuwe campagne om studenten te verleiden naar Leeuwarden te komen is independence, onafhankelijkheid, het sleutelwoord. Studenten zelf vertellen in vlogs, blogs en posts op sociale media wat Leeuwarden te bieden heeft.

Zij worden Independents genoemd. Op www.leeuwardenstudentcity.com zijn ze vanaf dinsdag te zien.

Thialf niet ver weg

Wat Leeuwarden bij uitstek geschikt maakt voor eigenzinnige studenten is lastig in woorden uit te drukken, zegt Schröer. De Independents zullen dan ook vooral in beelden laten zien wat er bijzonder is aan de Friese hoofdstad.

Naast voor de hand liggende pluspunten, zoals prettig wonen, goede opleidingen en leuke kroegen, zitten er ook andere voordelen aan Leeuwarden, aldus Schröer. Zo wijst hij op de mogelijkheden om te schaatsen, in de Elfstedenhal én in Thialf in het relatief nabije Heerenveen. ,,Voor buitenlandse studenten is dat niet ver.’’

En ook studenten die graag zeilen komen in Friesland natuurlijk makkelijk aan hun trekken.

Leeuwarder binnenstad verrassend charmant

Verder spreekt de stad studenten aan die houden van kleinschaligheid en geldt de binnenstad van Leeuwarden als verrassend charmant. Bovendien zeggen studenten vaak dat de mentaliteit hier socialer is dan in grootstedelijke gebieden, aldus Schröer.

De keuze om Leeuwarden te promoten als plek voor studenten die hun eigen weg kiezen is een directe verwijzing naar de ‘eigenzinnigheid die verankerd is in de Friese cultuur’. ,,Wij vinden de maverick echt bij Leeuwarden passen.’’

Foto XO Creative Agency

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement