‘Elke dei in sigaretsje en in bearenburchje’

Honderd jaar worden is niet zo moeilijk. ,,Elke dei in sigaretsje en in bearenburchje’’, zegt Geertje Strikwerda-Aalders uit Drachten.

Zondag vierde zij haar honderdste verjaardag met haar drie kinderen, zes kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen en met alle bewoners van verzorginghuis Rispinge in Drachten.

Daar woont ze nu zo’n twee jaar. Daarvoor woonde ze 26 jaar aan de Michaëlsberg in Drachten. Alleen, want al in 1990 overleed haar man Harry Strikwerda.

Geertje Strikwerda werd geboren in Zevenhuizen, vlak bij het Groningse Marum en ze heeft vrijwel haar hele leven in die regio gewoond. Ze kwam uit een boerengezin met zeven kinderen, van wie zij de derde was.

Wel heeft ze voordat ze trouwde, in Hilversum gewerkt, waar ze directeur was van een verzorgingshuis. Maar ze keerde terug naar het Groningse en trof in Marum Harry Strikwerda, een weduwnaar met drie kinderen. Het klikte, ze trouwden en streken neer in De Wilp en later in Marum. Harry werkte als boekhouder op het kantoor van een timmerfabriek.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement